Реал (Мадрид) e полуфиналист в Шампионската лига, където ще срещне Челси. Отборът на Зинедин Зидан удържа нулево равенство с Ливърпул в гостуването си на "Анфийлд" и продължава напред. 

Преди седмица "белите" надиграха "мърсисайдци" и спечелиха с 3:1 на "Алфредо ди Стефано". Тази вечер обаче тимът на Юрген Клоп игра по-силно и създаде доста положения, но Мохамед Салах и компания така и не успяха да поразят вратата на Тибо Куртоа. 

Далеч по-интересно беше преди реванша, когато фенове на Ливърпул атакуваха гостите от Мадрид. Пострада автобусът, с който играчите и треньорският щаб на Реал пристигна на "Анфийлд". По традиция запалянковците на "червените" направиха кордон, посрещайки любимците си с факли, песни и бурни аплодисменти. Когато обаче е преминал автобусът на гостите, към него е полетяла бутилка и едно от стъклата е било счупено. Според информациите то е било точно до мястото, на което е седял Зинедин Зидан. За щастие до по-сериозни инциденти не се стигна.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

 

 

 

Ливърпул започна по-добре в реванша. Във втората минута Садио Мане подаде на Салах, който обстрелва Тибо Куртоа, но стражът на Сити се намеси решително и спаси. Гостите отправиха първия си удар към вратата на Алисон Бекер в 9-ата минута. Лука Модрич пробва късмета си с изстрел от дистанция, но топката се отби в тялото на Озан Кабак и излезе в ъглов удар.

В 11-ата минута Джеймс Милнър стреля опасно от границата на наказателното поле. Белгийският страж на Ливърпул успя да отрази. Малко след това Карим Бензема проби навлезе в наказателното поле на домакините, направи няколко финта и стреля с левия крак в близкия ъгъл. За късмет на Ливърпул, топката се отби в десния страничен стълб, след което бе изчистена от играч в червено.

Последваха минути, в които темпото на игра не бе особено високо и сериозни голови положения липсваха. В края на първата част "мърсисайдци" вдигнаха оборотите и бяха много близо до откриването на резултата. В 41-ата Салах се озова на чиста позиция, но не успя да намери очертанията на вратата. Секунди след това пропуск направи и Жоржиньо Вайналдум. 

Още в началните секунди на втората част избраниците на Клоп имаха нов шанс. Роберто Фирмино овладя топката на гърди, преодоля Едер Милитао и нанесе удар, който Куртоа спаси.

В 66-ата минута Винисиус надбяга Натаниел Филипс и се озова очи в очи със своя сънародник Алисон Бекер. Вратарят на Ливърпул скъси дистанцията и успя да спре противниковия нападател. Бензема дебнеше за добавка, но стражът на Ливърпул се намеси отлично. В ответната атака Александър-Арнолд центрира в наказателното поле. Резервата Диого Жота бе сам на далечната греда, засече с глава, но в аут. В 70-ата минута Жота преодоля Федерико Валверде и се озова в много добра позиция, но пропусна.

В 80-ата минута Бензема имаше отличен шанс. Голмайсторът на Реал с глава засече центрираната топка, тя тупна и прелетя над напречната греда. 

В добавеното време Тибо Куртоа за пореден път се намеси блестящо, спасявайки удар отблизо на Салах. Така Ливърпул се прости с тазгодишното си участие в Шампионската лига, а Реал е на полуфинал срещу Челси. 

ЛИВЪРПУЛ - РЕАЛ (Мадрид) 0:0 (1:3 общ резултат)

Liverpool FC
ЛИВЪРПУЛ: 1.Алисон Бекер, 66.Трент Александър-Арнолд, 47.Натаниел Филипс, 19.Озан Кабак (60 - Диого Жота), 26.Анди Робъртсън, 5.Жоржиньо Вайналдум, 3.Фабиньо, 7.Джеймс Милнър (к) (60 - Тиаго Алкантара), 11.Мохамед Салах, 9.Роберто Фирмино (82 - Джердан Шакири), 10.Садио Мане (82 - Алекс Окслейд-Чембърлейн)
Треньор: Юрген Клоп


РЕАЛ (Мадрид): 1.Тибо Куртоа, 15. Федерико Валверде, 3.Едер Милитао, 6.Начо, 23.Ферлан Менди, 10.Лука Модрич, 14.Каземиро, 8.Тони Кроос (72 - Алваро Одриосола), 11.Маркос Асенсио (82 - Иско), 9.Карим Бензема (к), 20.Винисиус (72 - Родриго)
Треньор: Зинедин Зидан


Ливърпул, ст. "Анфийлд"
Съдия: Бьорн Куйперс (Нидерландия)