Треньорът на Астана Станимир Стоилов разкри, че въпреки четвъртата спечелена титла в Казахстан, в клуба има сериозни проблеми. Българският специалист призна, че към играчи и треньори има неизплатени премии и призова ръководството да изчисти час по-скоро задълженията си към хората в клуба.

Мъри добави, че към момента няма предложение за нов договор от Астана. Той обаче ясно показа, че не се притеснява от този факт, тъй като има много други оферти.

- Честито. Станахте шампиони за четвърти пореден път.
- Много се радвам, че спечелихме шампионата. Работихме много и се радвам, че трудът ни даде резултат. Не всеки може да стане шампион четири поредни пъти. Поздравявам феновете с този успех. Титлата е за тях.

- Каква е атмосферата в съблекалнята?
- Всички за щастливи. Нормално е.

- Имате ли бонуси за спечелването на титлата?
- Радвам се, че ми зададохте този въпрос. През цялата година не сме получили нито една премия. Клубът има дългове към нас. Не е сериозно, когато отборът изпълнява целите си да не получава бонус. Футболистите не са обелили и дума за всичко това, но мисля, че този проблем трябва да бъде решен възможно най-скоро. В продължение на три години Астана донесе много пари в Казахстан, но проблемът си остава.

- Ще продължите ли да водите Астана?
- Вече казах, че все още нямам предложение за нов договор. В Европа има много добри треньори. Клубът може да намери такъв, който да го изведе до нови постижения. Питай хората от Астана.

- Ще останете ли, ако ви предложат нов договор?
- Не съм казал това. Сега имам много оферти.