Тази вечер ще станат ясни първите полуфиналисти в Шампионската лига. В 22:00 часа са реваншите ПСЖ - Байерн и Челси - Порто. Баварците, които са актуален носител на трофея, загубиха в Мюнхен с 2:3 и днес имат доста тежка задача срещу Неймар и компания. Блесналият с два гола в първата среща Килиан Мбапе отново се очаква да бъде най-сериозната заплаха за отбраната на немския колос. Несъмнено увредената баварска машина ще опита да обърне развоя в своя полза и предпоставките за зрелищен реванш на "Парк де Пренс" са налице. За да елиминират ПСЖ обаче, играчите на Байерн трябва да спечелят поне с два гола разлика или с 4:3, 5:4 и т.н.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Интересен факт е обаче, че баварците загубиха последните си четири гостувания на "Парк де Пренс". Общата статистика между двата тима също е в полза на французите, които имат 6 победи и 4 загуби. 

Освен това ПСЖ е продължавал в 16 от 17-те случая, в които е спечелил първия мач като гост в евротурнирите.

Добрата новина за наставника на френския гранд Маурисио Почетино е, че Марко Верати и Алесандро Флоренци вече се излекуваха от COVID-19. Вратарят Кейлор Навас получи травма в срещата със Страсбург, но надеждите са да може да играе тази вечер. Участието на Маркиньос е невъзможно. Също аут са Мауро Икарди и Хуан Бернат. Лейвин Курзава е под въпрос. 

В Байерн проблемите също не са малко. Роберт Левандовски и Серж Гнабри, които пропуснаха първия двубой, няма да играят и в реванша тази вечер. Първият е с травма, а вторият се лекува от коронавирус. Кингсли Коман е под въпрос, след като пострада в срещата с Унион (Берлин). Аут поради контузия е Никлас Зюле. 

Челси приема Порто в Севиля, където се игра и първата среща. "Сините" от Лондон я спечелиха с 2:0 и тази вечер трябва да довършат задачата си, за да се класират на полуфинал. Двата мача се провеждат на стадион "Рамон Санчес Писхуан" заради мерките срещу COVID-19. 

Лондончани са само на крачка от първи полуфинал в Шампионската лига от 7 години. Футболистите на Порто трябва да отбележат поне три гола, за да имат някакъв шанс да елиминират Челси. Всъщност подобен пасив в домакинство е наваксван само веднъж в историята на Шампионската лига. Това се случи през сезон 2018/2019, когато Манчестър Юнайтед загуби на "Олд Трафорд" от ПСЖ с 0:2, но след това триумфира на "Парк де Пренс" с 3:1. "Червените дяволи" са единственият отбор в Шампионската лига, постигал този подвиг, а в други 17 случая това са оказа прекалено висока планина за изкачване от тимовете, озовали се в същата ситуация като Порто.
 

FC Bayern Munich

Paris Saint-Germain FCШампионска лига, 1/4-финал-реванш 
ПСЖ - БАЙЕРН 
Днес от 22:00 часа 
Париж,
ст. "Парк де Пренс"
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)
Пряко по МАX Sport 3
Първата среща: Байерн - ПСЖ 2:3

 

Вероятни състави: 

ПСЖ: Навас, Дагба, Перейра, Кимпембе, Диало, Гай, Паредес, Ди Мария, Неймар, Дракслер, Мбапе 

БАЙЕРН: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба, Дейвис, Кимих, Мартинес, Сане, Мюлер, Коман, Чупо-Мотинг 

Баланс: 10 мача, 4 победи за Байерн, 6 победи за ПСЖ, г.р. 15:14 за ПСЖ

----------------------------

 

FC PortoChelsea FC
Шампионска лига, 1/4-финал-реванш
ЧЕЛСИ - ПОРТО
Днес от 22:00 часа
Севиля,
ст. "Рамон Санчес Писхуан" 
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция) 
Пряко по MAX Sport 2
Първата среща: Порто - Челси 0:2

Вероятни състави

ЧЕЛСИ: Менди, Аспиликуета, Силва, Кристенсен, Джеймс, Ковачич, Канте, Алонсо, Зиеш, Вернер, Жиру 

ПОРТО: Маркезин, Манафа, Мбемба, Пепе, Сануси, Корона, Урибе, Оливейра, Отавио, Марега, Тареми 

Баланс: 9 мача, 6 победи за Челси, 2 победи за Порто, 1 равенство, г.р. 14:7 за Челси