Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Борусия Дортмунд загуби у дома от Щутгарт с 0:1 в мач от 28-ия кръг на германската Бундеслига и направи грешна стъпка в битката си за място в Шампионската лига през следващия сезон. Единственият гол в мача отбеляза Серу Гираси (64), който с 24-ото си попадение през сезона развали празника на домакините, който отбелязаха 50-ата годишнина от откриването на своя стадион "Сигнал Идуна Парк", който е дом на "жълто-черните" от 2 април 1974 година и преди носеше името "Вестфаленщадион".

В началото на срещата на „Сигнал Идуна Парк“ домакините имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от съдията.

След половин час игра Карим Адейеми бе намерен на чиста позиция в наказателното поле, но Александър Нюбел спаси удара на крилото.

След почивката в 64-ата минута Джейми Левелинг центрира по земя отляво, като намери на чиста позиция Серу Гираси и той с десния крак порази вратата на Грегор Кобел за 0:1, шокирайки домакините. След това попадение „жълто-черните“ се хвърлиха в атака като ужилени.

В 81-ата минута Матс Хумелс засече центриране от ъглов удар, но Нюбел плонжира и спаси. Топката стигна до Нико Шлотербек, но той направи един от пропуските на сезона, след като не успя от един метър да намери очертанията на опразнената врата, а с левия крак прати топката високо над напречната греда.

Натискът на „жълто-черните“ продължи, но Щутгарт не поддаде и взе важни 3 точки в битката за място в Шампионската лига. 

С тази победа гостите събраха 60 точки и по този начин изравниха Байерн, който е втори само заради по-добрата си голова разлика. Вестфалци пък се свлякоха до пета позиция 53 пункта. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!