Главният собственик на Ливърпул Джон Хенри направи много емоционално видеообръщение, публикувано на официалния сайт на клуба. В него американският милиардер се извини на феновете за всичко, което се случи със Суперлигата в последните дни. С изказването си Хенри реално опроверга слуховете, че може да продаде Ливърпул.

"Искам да се извиня на всички фенове и привърженици на футболен клуб Ливърпул за неразбориите, които причиних в последните 48 часа.

От само себе си се разбира, но въпреки това трябва да се изкаже, че предложеният проект никога нямаше да се състои без подкрепата на феновете. Никой никога не е мислел нещо различно в Англия. През тези 48 часа бяхте много ясни, че той няма да издържи. Чухме ви. Аз ви чух.

Искам да се извиня на Юрген, на Били, на играчите и на всички, които работят в клуба толкова усилено, за да могат нашите фенове да се гордеят с Ливърпул. Те не носят никаква отговорност за този разрив. Те понесоха най-големия удар, въпреки че това бе несправедливо. Това боли най-много. Те обичат клуба и работят ежедневно за това да се гордеете с него.

Знам, че целият екип в Ливърпул има нужния опит, лидерски качества и страст, за да възстанови доверието и да ни помогне да продължим напред. Преди повече от десетилетие, когато започнахме това предизвикателство, мечтаехме за това, за което мечтаехте и вие. И работихме усилено, за да направи вашия клуб по-добър. Нашата работа не е свършена. Надявам се да разберете, че дори когато правим грешки, се опитваме да работим за интересите на вашия клуб. В това начинание обаче ви разочаровах.

Още веднъж се извинявам. Единствено аз съм отговорен за този ненужен негативизъм, който се изля в последните няколко дни. Това е нещо, което няма да забравя. Случилото се показа силата, която имат феновете в днешно време и която ще продължат да имат напълно заслужено.

Ако има нещо, което тази ужасна пандемия ни показа ясно, то е колко важни са феновете за нашия спорт, както и за всеки друг спорт. Вижда се на всеки празен стадион. Годината беше изключително тежка и няма незасегнат от всичко случило се. Важно е футболното семейство на Ливърпул да остане непокътнатото, жизнено и отдадено на това, което и досега сме виждали от вас в световен мащаб, с местни жестове на доброта и подкрепа. Мога да ви обещая, че ще направя всичко възможно за това.

Благодаря, че ме изслушахте".