Челси и Манчестър Сити възнамеряват да се оттеглят от Европейската Суперлига. Английските грандове са сред дванайсетте отбора - основатели на турнира, срещу който се обяви цял свят.

Почти едновременно от лагерите на "сините" от Лондон и на "гражданите" изтече информация за обмислян много сериозен отказ от участие. 

В Челси дори са подготвили документация, за да поискат оттеглянето си от Европейската Суперлига, твърди "Би Би Си".

От Ливърпул, Тотнъм, Арсенал и Манчестър Юнайтед засега държат на проекта или поне публично не е излязло нищо в обратната посока.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Всички клубове обаче се сблъскват с недоволството на феновете, които организираха протести. Около 1000 привърженици на Челси се събраха пред стадион "Стамфорд Бридж" тази вечер преди мача на любимците си срещу Брайтън, стартиращ в 22:15 часа българско време. 

Привържениците препречиха пътя на клубния автобус и поискаха оттеглянето на Челси от проекта за Суперлигата.

Според информация на Sky Sports от управата на "сините" са сериозно загрижени за репутацията на клуба. В Манчестър Сити също изпитват съжаление, че са се включили в проекта, оглавен от президента на Реал (Мадрид) Флорентино Перес.

Припомняме, че Челси и Манчестър Сити са полуфиналисти в Шампионската лига и рискуват да бъдат изхвърлени от надпреварата на УЕФА заради това, че са замесени в Суперлигата.

Мрежата в Европа гръмна! Суперлигата праща Левски на финал