Масови безредици последваха след изпадането на Ривър Плейт от елита на Аржентина. Отборът не успя да спечели бараж за оставане и за първи път в 110-годишната си история ще играе във втора дивизия. 68 души, сред които 25 полицаи, бяха ранени. 15 полицейски автомобила бяха атакувани от феновете и изгорени. Органите на реда арестуваха 50 души след края на срещата.

След последния съдийски сигнал футболистите на Ривър Плейт трябваше да се приберат с кордон от полицаи, тъй като привържениците ги замеряха със седалки, камъни, парчета от огради и други предмети.
На всеки изход чакаха полицейски части с палки и щитове, атакуващи кучета в готовност, а в небето кръжаха хеликоптери. Зоната около стадиона приличаше на бойно поле, пише кореспондентът на АП. Футболните хулигани нападаха органите на реда с камъни, влизаха в ръкопашни схватки, палеха контейнери за смет и автомобили, трошаха улични заграждения, рушаха магазини, а полицията отвръщаше със сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми.

В потушаването на размириците се включиха около 2200 полицаи. Телевизионни кадри показаха как 45 минути след края на мача няколко линейки влизат в стадиона и лекари помагат на ранените./БЛИЦ

1_3.jpg

3_6.jpg