ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Инспектори от УЕФА са стигнали до извода, че испанският шампион Барселона трябва да бъде отстранен от европейските клубни турнири за един сезон, съобщи вестник "ABC".

Според изданието въз основа на докладите шефът на УЕФА Александър Чеферин е длъжен да вземе решение за спирането на каталунците от участие в Шампионската лига или да изчака решението на испанския съд.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

На 23 март УЕФА започна разследване по случая "Негрейра", който вече се проверява от прокурорите в Испания. Правилата на Шампионската лига, които са в сила от април 2007 година, позволяват на централата да лиши отбори от надпреварата за един сезон, ако са участвали в съмнителни мачове. Европейската футболна централа пък обяви, че е поискала от дисциплинарните инспектори да проведат разследване относно потенциално нарушение на правната рамка на УЕФА от Барселона във връзка с т.нар. случай "Негрейра".

Според документите клубът е платил 7,3 милиона евро в периода 2001-18 година на компанията на Хосе Мария Енрикес Негрейра, бивш вицепрезидент на съдийската комисия на испанския футбол. Впоследствие прокуратурата в Испания официално обвини Барселона в корупция и фалшифициране на документи. Все още обаче не са публикувани доказателства, че съдиите или отделни мачове действително са били манипулирани.

Шефовете на Барселона твърдят, че клубът е плащал за технически доклади на съдиите, но никога не се е опитвал да повлияе на техните решения за мачовете.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!