Нападателят на Милан Златан Ибрахимович пропуска сблъсъка с Ливърпул в Шампионска лига в сряда. Шведският таран има контузия и няма да играе на "Анфийлд”. 39-годишният ветеран дълго лекува травма в глезена и се завърна на терена през уикенда, когато реализира при успеха на "росонерите" с 2:0 срещу с Лацио.

Треньорът Стефано Пиоли потвърди на пресконференцията преди мача утре, че Ибрахимович има проблеми с ахилеса и няма да бъде на негово разположение за един от най-чаканите двубои в Шампионска лига тази година.

"Златан щеше да започне като титуляр, но контузията в ахилеса осуети плановете ми. Той изглеждаше напълно възстановен, но може би теренът на "Сан Сиро" му причини тази нова контузия. Няма смисъл да предприемаме рискове още в тази начална фаза на сезона. Разполагаме още с Оли Жиру и Анте Ребич, така че имаме опции в атака", заяви Пиоли, който за първи път ще води отбор в Шампионска лига, макар че е треньор от близо две десетилетия.

"Подготвяме се като за всеки друг мач. Луд съм по английския футбол, познавам отлично Ливърпул. Ще разчитаме на нашия стил на игра, ентусиазъм и агресия на терена", добави наставникът на "росонерите".