Бетис изненадващо победи гостуващия Реал (Мадрид) с 2:1 в последния мач от 27-ия кръг на испанската Примера дивисион и го остави на втората позиция зад Барселона. Каталунците имат вече две точки аванс, въпреки че преди седмица загубиха с 0:1 в Ел Класико на „Сантяго Бернабеу“.

Домакините бяха доста по-активни през първата част и създадоха по-чистите голови положения. Те успяха да поведат в 40-ата минута, когато след изпълнение на корнер Серхио Рамос направи грешка в опита да си поведе топката на излизане от наказателното поле. Емерсон я овладя и двамата се сблъскаха, а топката стигна до Сидней, който реализира красив гол за 1:0.

Секунди преди почивката при контрааката на гостите Винисиус Жуниор центрира, а голмайсторът за домакините Сидней действа безобразно и изрита крака на Марсело. Съдията посочи бялата точка и Карим Бензема (45+3-дузпа) изравни за 1:1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

И през второто полувреме домакините от Севиля бяха по-опасни и имаха по-чисти ситуации за гол. В 55-ата Хоакин направи голям пропуск, след като при контраатака преодоля вратаря Тибо Куртоа и трябваше само да насочи в мрежата или да подаде към свободния Морон. Вместо това той чукна топката и Лука Модрич я изби от голлинията.

В 70-ата минута Реал имаше възможност за пълен обрат, но след удар на Ферлан Менди топката срещна напречната греда, а при добавката Бензема шутира неточно.

Бетис шокира „кралете“ в 82-ата минута, когато юношата на Барселона Кристиан Тейо бе изведен от мексиканеца Андрес Гуардадо и преодоля Куртоа за 2:1. До края на мача футболистите на Зинедин Зидан натиснаха, но не успяха да изравнят, след като пропуски направиха Лукас Васкес, Серхио Рамос и Карим Бензема.

С тази победа Бетис събра 33 точки и излезе на 12-а позиция, имайки аванс от 8 точки през зоната на изпадащите. Реал остава втори с 56 точки и 2 по-малко от Барселона.

В други срещи по-рано през деня Осасуна излъга у дома последния Еспаньол с 1:0, Валядолид загуби с 1:4 от гостуващия Атлетик (Билбао), Леванте и Гранада завършиха 1:1, а Виляреал падна с 1:2 на свой терен от предпоследния Леганес.