Новите собственици на Нюкасъл, които се заканват да превърнат тима в голяма сила, са провели разговор за треньорския пост със Зинедин Зидан. Бомбастичната новина беше посрещната с голяма радост от феновете на тима. Те обаче останали разочаровани, разбирайки, че в крайна сметка французинът с алжирска кръв отказал. Зизу благодарил за интереса, но не искал на този етап да се обвързва с нова работа. Западните медии твърдят, че пред него има две цели - да поеме Ювентус или националния отбор на Франция. 

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо също е спряган  за нов мениджър на Нюкасъл. Той обаче трудно ще напусне италианската столица, след като преди няколко месеца подписа тригодишен договор.

Както е известно, саудитският инвестиционен фонд PIF закупи Нюкасъл за около 325 милиона евро и има амбициозен проект с огромни инвестиции за трансфери през зимата. Очакванията са настоящият мениджър Стив Брус да бъде освободен и да се търси по-именит специалист.

Италианският треньор Антонио Конте също е гласен за мениджър на "свраките", но вече е отхвърлил офертата. Фаворит сред британските мениджъри за поста в Нюкасъл е Франк Лампард.