Италианският национал Сандро Тонали е признал през разследващите големия тотоскандал в страната, че е залагал на мачове на Милан, докато е бил част от отбора, съобщава „Гадзета дело спорт“.

Фактът, че 23-годишният халф е съдействал напълно ще донесе до смекчаване на наказанието. По думите на Тонали той е пускал фишове за срещи на „росонерите“ само в случаите, когато не е бил част от групата на отбора.

Очакванията са Сандро Тонали да бъде лишен от състезателни права за срок от една година. Както е известно, през лятото той беше трансфериран от Милан в Нюкасъл срещу 70 милиона евро, което го превърна в най-скъпия италиански футболист в историята. 

Друг от разследваните по скандала Николо Фаджоли е заявил пред следствените органи, че е бил въвлечен в нелегалните залози именно от Сандо Тонали, пише в. „Република“. Заради участието си в схемата той е натрупал дълг от 3 милиона евро.

Както е известно, играчът на Ювентус направи пълни самопризнания и получи забрана да играе футбол за седем месеца. За него беше доказано, че не е залагал на мачове на клубните си отбори.

Сред споменатите по-известни имена, замесени в скандала са Никола Дзаниоло и Леонардо Бонучи. Съмнително остава участието на полския национал Никола Залевски.