Шотландия победи у дома Словакия с 1:0 и излезе на второ място във временното класиране на квалификационна група „F” от зона Европа за световното първенство в Русия през 2018 година.

Още в 23-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Мак си изкара втори жълт картон и съответно червен заради симулация за дузпа. Добрите изяви на вратаря Мартин Дубровка и гредите в 69-ата и 74-ата минути след удари на Крист Мартин и Грифитс. Минута преди края на редовното време бившият играч на Ливърпул Мартин Шкъртел си вкара автогол, засичайки топката в собствената си врата след центриране на резервата Аня.

След успеха си „гайдарите” са втори със 17 точки и в последния кръг гостуват на Словения, чийто тим има 14 точки. Словакия е на трета позиция с 15 точки и в последния си мач приема Малта.

В друга среща от тази група Малта и Литва завършиха 1:1. Агиус (23) откри резултата в полза на домакините, а след почивката Сливка (53) изравни за гостите. След равенството малтийците спечелиха първа точка и остават последни, а литовците са предпоследни с 6 точки.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​