Бившият футболист и треньор на Реал (Мадрид) Бернд Шустер защити защитника на “белия балет” Пепе за инцидента, при който португалският национал настъпи Лионел Меси по ръката. Германецът, който е носил и екипа на Барселона критикува тактиката на Жозе Моуриньо в мача за Кралската купа (2:1 за каталунците).
 
“Не е тук моментът да обяснявам, че Пепе е много добър човек. Прекрасен професионалист, който заслужава мястото си в Реал (Мадрид). Постъпката му на мача беше грозна. Той обаче е като Христо Стоичков. Те са от този тип футболисти, които се променят коренно, когато облекат фланелката. Мигели, Йеро и Аяла бяха същите. В днешно време такива постъпки лесно се забелязват заради технологиите. Във времената, в които аз играех на терена хвърчаха храчки във всички посоки”, заяви Шустер пред “Радио Марка”.
 
“Моуриньо изненада с тактиката си в мача. Изненадите обаче не винаги са полезни. Имаше някои грашки. Карвальо не беше играл от доста време, Алтънтоп не е необходимото ниво. Пепе беше сложен при халфовете. Цялата тази постройка е като игра на хазарт – може да спечелиш, но може и да загубиш. Той опита да блокира халфовата линия, но остави простанства за Дани Алвеш и Абидал. При втория гол на Барселона имаше петима играчи около Меси, а Абидал беше сам. Понякога малките грешки решавата мача”, коментира германецът.