Последните два полуфиналиста в настоящия сезон в Шампионската лига ще бъдат определени с днешните два реванша от четвъртфиналната фаза. Така ще стане ясно кои отбори ще се присъединят към Реал (Мадрид) и Виляреал за следващия етап от турнира.

В по-интригуващата среща Атлетико (Мадрид) приема Манчестър Сити. „Гражданите“ взеха минимален аванс след победата си с 1:0 в първия мач преди седмица. Това означава, че този път Диего Симеоне в никакъв случай не може да заложи на дефанзивната тактика, която използва на "Етихад". Аржентинецът е известен със защитния си стил, а мениджърът на Сити Пеп Гуардиола е известен с офанзивния си и комбинативен стил.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Неприятната новина в статистически план е, че „дюшекчиите“ не са отпадали в евротурнирите след загуба като гост с 0:1 от сезон 2007/08 (от Болтън в купата на УЕФА). Атлетико продължи напред в последните два случая, когато в Шампионската лига отстъпи с минималния резултат (срещу Шалке и Байер Леверкузен).

От друга страна Диего Симеоне, начело на „дюшекчиите“, вече е отстранявал отбор на Пеп Гуардиола в Шампионската лига. Това се случи благодарение на несъществуващото вече правило за предимство на головете на чужд терен, когато през сезон 2015/16 Атлетико елиминира Байерн на полуфиналите след 1:0 в Мадрид и загуба с 1:2 в Мюнхен. Гуардиола пък излезе победител в единствения си треньорски сблъсък с аржентинеца в Примера дивисион – 2:1 за Барселона на 26 февруари 2012 г.

Ливърпул приема Бенфика в другия мач на вечерта, след като взе добър аванс с успеха си с 3:1 в първата среща. С равенството 2:2 срещу Манчестър Сити през уикенда мърсисайдци спряха серията си от пет поредни победи във всички турнири. Освен това Ливърпул е излизал краен победител във всичките 35 случая, когато в евротурнирите печели първия мач като гост.

Бенфика, който в събота победи Беленензеш с 3:1 и сложи край на серията си от две поредни загуби, общо пет пъти в историята си е губила първия двубой от директни елиминации в Европа. „Орлите“ са продължавали напред в само един от тези случаи. Това се случва през сезон 1999/2000 в купата на УЕФА срещу Динамо (Букурещ). Последният случай, когато Бенфика записа домакинско поражение у дома в първи мач от елиминационна фаза, беше преди 10 години. През сезон 2011/12 на четвъртфиналите на Шампионската лига „орлите“ отстъпиха с 0:1 на Челси в Лисабон, а на реванша загубиха с 1:2.

Club Atlético de MadridАТЛЕТИКО (МАДРИД) – МАНЧЕСТЪР СИТИManchester City FC
(в първия мач 0:1)

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Мадрид, „Уанда Метрополитано“
Съдия: Даниел Зиберт (Германия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Атлетико (Мадрид): Облак, Върсалко, Фелипе, Рейнилдо, Караско, Маркос Йоренте, Ерера, Коке, Кореа, Жоао Феликс
Контузени: няма
Под въпрос: Хименес
Наказани: няма
На картон от наказание: Кореа, Де Паул, Жоао Феликс, Ерера, Кондогбиа, Маркос Йоренте, Рейнилдо, Луис Суарес

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Жоао Кансело, Де Бройне, Родри, Бернардо Силва, Марез, Фоудън, Грийлиш
Контузен: Палмър
Под въпрос: няма
Наказан: Габриел Жезус
На картон от наказание: Жоао Кансело, Де Бройне

Баланс: 1 мач, 1 победа за Манчестър Сити, г.р. 1:0 за Манчестър Сити

 

Liverpool FCЛИВЪРПУЛ – БЕНФИКАSL Benfica
(в първия мач 3:1)

Днес от 22:00 часа по Ринг
Ливърпул, „Анфилд“
Съдия: Сердар Гьозюбююк (Нидерландия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Фабиньо, Кейта, Салах, Диого Жота, Луис Диас
Контузени: няма
Под въпрос: няма
Наказани: няма
На картон от наказание: Диого Жота, Мане

Бенфика: Влаходимос, Жилберто, Отаменди, Вертонген, Грималдо, Вайгъл, Таарабт, Диого Гонсалвеш, Гонсало Рамос, Евертон, Дарвин Санчес
Контузен: Рафа Силва
Под въпрос: няма
Наказани: няма
На картон от наказание: Грималдо, Жоао Марио, Отаменди, Гонсало Рамос, Рафа Силва, Таарабт, Вайгъл, Яремчук

Баланс: 11 мача, 7 победи за Ливърпул, 4 победи за Бенфика, г.р. 22:12 за Ливърпул