Треньорът на Интер Симоне Индзаги коментира загубата на тима си с 0:1 от Манчестър Сити на финала на Шампионската лига. 47-годишният специалист изрази задоволството си от представянето на „нерадзурите“ и призна, че сякаш топката не е искала да влезе във вратата на „гражданите“.

„Изиграхме страхотен мач и трябва да се гордеем с това. Прегърнах моите играчи един по един, тъй като те бяха невероятни. Заедно с нашите фенове заслужавахме различен резултат. През последните 25 минути сякаш топката не искаше да влезе във вратата на съперника. Такова нещо се случва във футбола. За наше съжаление, се случи точно финала на Шампионската лига. Ударихме греда, имаше изчистване от голлинията, удар, който попадна в съотборник“, заяви Индзаги.

„С подобен дух, организация и решителност мисля, че отново ще се върнем на финала и ще покажем, че Интер заслужава Шампионската лига. Не мога да отделя футболисти, които са играли под нивото. На пресконференцията в петък казах, че няма да сменя играчите си с други и тази вечер светът видя защо“, допълни италианският специалист.

Поражението от Манчестър Сити спря успешната серия на Симоне Индзаги, който нямаше загуба при последните си седем участия на финали.

„Странно усещане, трябва да свикна с него. Рядко говоря веднага след мач, тъй като обичам да чакам 24-48 часа, но казах на играчите, че трябва да се гордеят с това, което са постигнали. Те показаха на целия свят колко добре се противопоставиха на Манчестър Сити, чието високо качество е познато на всички“, заяви треньорът, който има договор с Интер до края на следващия сезон.

„С ръководството на клуба ще се срещнем и ще планираме бъдещето, но точно сега ни трябват няколко дни. Нямаше много време за разговори този сезон. Както аз, така и моите играчи, бяхме доста критикувани и трябва да признаем, че загубихме някои мачове, които не трябваше. Научихме ценни уроци от тези поражения и в крайна сметка през последните две години спечелихме четири трофея, а освен това стигнахме до финал в Шампионската лига", завърши Симоне Индзаги.