Изпълнителният директор на Асоциацията на мениджърите във Футболната лига Ричард Бивън нападна Челси и обяви за смущаващо уволнението на Андре Вияш-Боаш.
 
В неделя португалецът бе отстранен, след като ден по-рано “сините” отстъпиха с 0:1 от Уест Бромич.
 
“Челси смени 8 мениджъра в последните 9 години. Това е доста смущаващ факт, който не говори добре за клуба, за феновете и за Лигата”, заяви Бивън пред “Radio Five Live”.
 
“Играчите трябва да разберат, че стратегията на мениджъра и неговата работа не подлежат на съмнение. Тук обаче не се дава време на специалистите. За да бъде постигнат успех, треньорът се нуждае от стабилност. В противен случай, както стана с Андре Вияш-Боаш, мениджърът не може да наложи философията си и да изгради отбор”, заяви шефът на синдиката на мениджърите.
 
“Трудно е да бъде постигнат успех само за 8 месеца. При преследването на определени цели мениджърът се нуждае от продължителен срок на работа. Андре не се провалил в Челси. Тимът е в Шампионската лига, продължава във ФА Къп и се бори за място в Топ 4 на класирането”, допълни Бивън.
 
В момента Челси заема пето място във Висшата лига, на три точки зад Арсенал. В събота “сините” приемат Сток Сити. Наследникът на Андре Вияш-Боаш Роберто ди Матео ще дебютира в утрешния мач за ФА Къп срещу Бирмингам.