Неочакван скандал се разрази около погребението на бившия полузащитник на Нюкасъл и Кот д`Ивоар Шейк Тиоте. Вчера тялото на футболиста бе транспортирано в родината му, където той трябва да бъде погребан.

Семейството на Тиоте и местната футболна федерация обаче не могат да се разберат къде да се случи това. Близките на футболиста желаят да го изпратят в последния му земен път в родния му град Ямусукро, но от оедерацията настояват Тиоте да бъде погребан в най-големия град и бивша столица на страната - Абиджан.

Тялото на 30-годишния Тиоте, който почина по време на тренировка в китайския си тим Пекин Ентърпрайсис, бе транспортирано до Кот д'Ивоар вчера. Хиляди се събраха на международното летище в Абиджан, а сред тях бяха нападателят на Манчестър Сити Вилфред Бони, Коло Туре и бившият нападател на Арсенал Жервиньо.

„Потресен съм. Просто не мога да повярвам...", сподели преди дни шокираният Ясен Петров в интервю за БЛИЦ. Както е известно, българският треньор привлече преди месеци Тиоте в Пекин Ентърпрайсис.