Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше цензуриран от телевизия „Скай Спортс“, която не излъчи две минути от неговото изказване след победата с 3:0 над Лестър. Успехът беше рекорден за „червените“, които вече 64 поредни мача нямат загуба на „Анфилд“. 53-годишният германец се изказа гневно срещу телевизиите и програмата на шампионата, след като по време на двубоя с „лисиците“ контузия получи Наби Кейта. Гвинеецът стана поредният играч на мърсисайдци, които ще бъде извън игра заради травма.

„Не става дума само за програмата на Ливърпул. Всички футболисти са претоварени. Това са английски национали, които ще трябва да представят страната на европейското първенство през лятото. „Sky Sports” и „BT“ трябва да направят нещо. Ако продължим да играем мачове в сряда и след това в събота от 12:30 часа, не съм сигурен, че ще завърша сезона с 11 здрави играчи. Такава е програмата на всички отбори от Топ 6 или Топ 7 на класирането, но знам, че на вас не ви пука“, заяви Клоп, успявайки поне на външен вид да изглежда спокоен.

„Наистина е трудно за футболистите и за треньорите. Решението трябва да се вземе в офисите, а не на терена. Не ми звучи толкова трудно. Постоянно ми препоръчват да правя ротации. С какви играчи? Можем да правим промени в нападението, но останалите са младежи. Спрете да давате препоръки на мениджърите от студиото и започнете да вземате решения.“

„Ако още някой ми заговори за подписани договори с телевизиите, наистина ще побеснея. Договорите не са направени за сезон в условията на пандемия. Трябва да се адаптират, както всички отбори се приспособяваме в движение. Целият свят се променя заради COVID-19, а телевизиите не спирате да повтаряте: „Не, имаме си договор и ще се придържаме към него“. Всичко се променя, само вие не искате“, заяви мениджърът на Ливърпул в цензурираното си изказване.