Спряганият за българския шампион Лудогорец алжирски национал Юсеф Белаили ще продължи кариерата си във френския елитен Брест. 29-годишният футболист беше свободен агент, след като напусна катарския Катар СК и беше без отбор. 

Лудогорец прояви интерес към него, което беше споделено от бащата на играча, но в крайна сметка той е избрал офертата на Брест и очаква да подпише, след като е преминал медицинските тестове. Очакванията са Белаили да замени Ромен Фавр, който беше продаден на Лион.

През сезон 2017/18 Белаили играе за френския Анже. Носил е още екипите на тунизийския Есперанс, Ал Ахли от Саудитска Арабия и алжирските УСМ Алжер и МК Оран. Лявото крило има 30 двубоя и 8 гола за националния отбор на родината си. През 2019 г. с „пустинните лисици“ печели Купата на африканските нации.

Любопитен момент от кариерата на Юсеф Белаили е фактът, че в периода 2015-17 г. той получи двегодишно спиране на състезателни права, след като даде положителна проба за употреба на кокаин. През 2016 г. ФИФА удължи наказанието с още две години, но Белаили в този период играеше за втория отбор на Анже и за Есперанс (Тунис).