Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд, който наскоро беше оневинен по обвинение за изнасилване, ще става баща за първи път. 21-годишният футболист наскоро е научил, че приятелката му Хариет Робсън е бременна, а раждането се очаква през лятото, пишат британските медии.

Както е известно, Грийнууд беше арестуван в началото на 2022 г., след като в социалните мрежи жена се оплака, че е била изнасилена от него. Преди три седмици той беше оправдан от съда и обвиненията бяха премахнати.

Интересното е, че тогава обвиненията срещу него бяха повдигнати именно от Хариет Робсън. Сегашната новина потвърждава слуховете, че двамата са се събрали след скандала, а това е довело до оттеглянето на обвиненията и прекратяването на делото срещу футболиста.

Мейсън Грийнууд продължава да бъде отстранен от първия отбор на Манчестър Юнайтед, но все още получава заплатата си, която е в размер на 75 000 паунда. Той има договор с „червените дяволи“ до лятото на 2025 г.

Нападателят очаква да се завърне в състава на Юнайтед, но относно това ръководството на клуба среща сериозна съпротива от част от футболистките от женския отбор на "червените дяволи". Против са и членовете на официалния женски фенклуб на тима от „Олд Трафорд“.