ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Атаката срещу президента на Испанския футболен съюз Луис Рубиалес след целувката, която направи върху устните на националката Дженифър Ермосо след победния финал на световното първенство срещу Англия, добива нови по-мащабни размери.

След скандалния жест, определен като сексуално посегателство, различни организации поискаха останката на Рубиалес. Вчера той категорично отказа да напусне поста си. След това 46-годишният футболен бос беше уличен в лъжа именно от Ермосо.

„Целувката в никакъв случай не беше по взаимно разбирателство, както твърди Луис Рубиалес. В онзи момента се почувствах уязвима и жертва на агресия. След това постоянно усещах напрежение“, заяви футболистката.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Тя получи сериозна подкрепа от десетки свои колежки в Испания. Те излязоха с обща декларация, в която са категорични, че повече няма да играят за националния отбор, ако Рубиалес не подаде оставка, а след това не бъде последван и от селекционера Хорхе Видал. Оказва, се че в лагера на световните шампионки има отдавнашен конфликт между Видал и състезателките от националния отбор. Декларацията е подписана от 80 футболистки.

Подкрепата си даде и нападателят на Бетис Борха Иглесиас. Той беше категоричен, че няма да играе за Испания, докато Луис Рубиалес не подаде оставка.

„Няма да се върна в националния отбор, докато ситуацията не се промени и подобни действия остават безнаказани. Аз съм за по-справедлив, по-хуманен и по-достоен футбол“, обяви Иглесиас, който дебютира за „червените фурии“ през 2022 г. и до момента има два мача.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!