Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил нападна футболните собственици в Англия за слабата реакция по време на пандемията от коронавирус и липсата на достатъчно добра комуникация за излизане от сложното положение. Преди време легендата разкритикува и министъра на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок, който призова футболистите от Висшата лига да намалят заплатите си, а "не можел да осигури тестове за персонала от здравната система".

Както е известно, британското правителство обяви удължаване на изолационния период с още 3 седмици и не е ясно кога ще има рестарт на Висшата лига. Собствениците на клубовете пък се опитват да се договорят с футболистите за намаления на заплатите им до края на извънредното положение.

"Собствениците са в губеща позиция, защото не знаят как ще се развие ситуацията с разпространението на вируса. Има твърде много фактори, които са извън техните ръце. Не мисля, че те комуникират достатъчно добре с хората и не ни превеждат по добър начин през това изпитание", сподели легендарният защитник.

"Те мислеха, че имат пълния контрол във Висшата лига, но както виждаме през последните седмици всички бранят своите интереси здраво. Трябваше отначало да се търсят компромисни решения с играчите, но сега вече те се опитват да обсъждат тези неща индивидуално със всеки, защото загубиха доверието на колективите. Има твърде малко информация, която ни се предоставя и затова постоянно сме принудени да правим догадки. Всички индустрии, както и държавата постоянно комуникират. Само собствениците във футбола се крият", завърши той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!