Въпреки че според английските медии мениджърът на Евертън Дейвид Мойс е пости сигурният наследник на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, бившият нападател на „червените дяволи” Оле Гунар Солскяер също предложи услугите си.

71-годишният шотландец привлече през 1996 година тогава 23-годишния Солскяер на „Олд Трафорд” и сега бившият норвежки национал се надява, че отново ще се завърне в Манчестър, но като треньор. През 2007 година той сложи край на активната си състезателна кариера след 11 години с екипа на „червените дяволи”.

От началото на 2011 година Солскяер пое Молде и още в първия си сезон го изведе до титлата в Норвегия. Добрите му взаимоотношения със сър Алекс са причина той да е сред имената, споменавани за наследник на шотландеца, въпреки че според английските медии това ще бъде мениджърът на Евертън Дейвид Мойс.

„Това бе огромна изненадам но босът със сигурно е обмислил нещата много добре и дълго. Сигурен съм, че Юнайтед е наясно с името на следващия мениджър и е следил развитието му от няколко години. Ще бъде голямо предизвикателство да се върви по стъпките на боса. Човек се нуждае от силен характер за тази работа”, заяви Солскаяер пред немското спирание „Шпорт Билд”.

„Всеки играч, който е играл за Манчестър Юнайтед, мечтае някой ден да тренира този клуб. Това не е невъзможно и с удоволствие бих го направил”, казва още 40-годишният норвежец.