Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа Интер ще преследва няколко рекорда в дербито срещу градския съперник Милан. „Нерадзурите“ са втори в Серия „А“ след шампиона Ювентус и имат аванс от 19 точки пред „росонерите“ преди мача в неделя от 21:45 часа български време.

Треньорът на Интер Антонио Конте може да стане първият треньор в историята на клуба, който печели първите си две дербита, без тимът да допусне гол. „Нерадзурите“ ще търсят и четвъртата си поредна победа в Дерби дела Мадонина - постижение, което не са постигали от 1985 година, когато записват поредица от пет успеха. Интер е само на два мача и от изравняването на рекорда си от 10 без загуба като домакин срещу най-големия си съперник, а постижението е от 1938 година.

Златан Ибрахимович е възстановен от травма и най-вероятно ще играе в дербито. Шведът има убийствен рекорд срещу „нерадзурите“ – 5 гола в 7 мача. Ромелу Лукаку пък може да е едва шестият футболист на Интер с голове в първите си две дербита на Милано. Останалите футболисти са Ибрахимович, Юри Джоркаеф, Роналдо, Диего Симеоне и Диего Милито.

Статистиката сочи, че Милан е загубил само два пъти от 14 дербита с Интер през месец февруари.