Феновете на Бастия станаха причина за прекратяването на мача срещу Олимпик (Лион) от 33-ия кръг на френската Лига 1. Това се случи на почивката при резултат 0:0. Привърженици на домакините от остров Корсика отново нахлуха на терена на стадион „Фюриани”, както и по време на загрявката преди началото на срещата, когато стана меле с играчите на гостите. При втория инцидент стюард удари футболист на Лион и двата отбора се прибраха в съблекалните. Официалните лица пък решиха срещата да бъде прекратена. Играчите на Олимпик категорично са отказали отново да излязат на терена и най-вероятно срещата няма да се доиграе тази вечер.

Иначе самият мач започна с 55 минути закъснение, след като преди началото фенове на домакините нахлуха на терена и започнаха да удрят футболистите на съперника. Привържениците твърдяха, че са били провокирани от холандеца Мемфис Депай, който по време на загрявката бил хвърлил топка по тях. Веднага играчите и на двата отбора се прибраха в съблекалните. Дежурният делегат и съдиите дълго обсъждаха какво да правят, а президентът на Лион Жан-Мишел Ола поиска срещата да бъде отложена. В крайна сметка срещата започна, но може би няма да бъде доиграна.

Както е известно, в четвъртък домакинския мач на Олимпик (Лион) срещу Бешикташ от 1/4-финалите на Лига Европа също бе предшестван от бой и нахлуване на фенове на терена.Срещата все пак започна с около 45 минути закъснение и „хлапетата” обърнаха турския тим от 0:1 до 2:1 в своя полза.