Виляреал и Манчестър Юнайтед тази вечер ще определят носителя на трофея в Лига Европа. „Жълтата подводница“ участва за първи път на финал в евротурнирите и ще опита да спечели първия важен трофей в историята си. Испанският тим има две отличия от турнира Интертото. Освен това при победа над „червените дяволи“, Виляреал ще си осигури участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

Манчестър Юнайтед от своя страна за втори път ще играе финал в Лига Европа в историята си, след като вече спечели трофея през 2017 г. след победа над Аякс (2:0). Реално това е последната спечелена купа в историята на „червените дяволи“. Тимът на Оле Гунар Солскяер вече си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон, след като завърши на второ място в класирането на Висшата лига.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Треньорът на Виляреал Унай Емери три пъти е печелил Лига Европа и сега за пети път ще води отбор във финала на турнира. 49-годишният испанец има затруднения с избора на титулярния състав за днешния мач. Един от проблемите му е свързан с вратарския пост. Херонимо Пули беше титуляр във всички мачове от Лига Европа до момента, но му липсва игрова практика. Затова вероятно на вратата тази вечер ще застане Серхио Асехно. Освен това Емери трябва да избере партньор на Жерар Морено в атаката. Въпреки че Пако Алкасер  има шест гола в турнира, най-вероятно като титуляр ще видим Карлос Бака, който впечатли с изявите си в последните два кръга на Примера дивисион.

Оле Гунар Солскяер има подкрепата на своя ментор Сър Алекс Фъргюсън. Легендарният шотландец пътува с Манчестър Юнайтед за Гданск. Сър Алекс ще опита да предаде част от магията си на „червените дяволи“, които днес празнуват 22 години от знаменития обрат срещу Байерн (2:1) във финала на Шампионската лига в Барселона през 1999 г. Солскяер обаче няма да може да разчита на опитния английски национал Хари Магуайър, който получи контузия на глезена в началото на месеца. Затова в сърцето на отбраната 48-годишният норвежец ще заложи на Виктор Линдельоф и Ерик Байи.

 

Villarreal CFВИЛЯРЕАЛ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕДManchester United FC

Днес от 22:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Гданск, „Стадион Миейски“
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Виляреал: Асенхо, Фойт, Албиол, Торес, Педраса, Пино, Капуе, Парехо, Тригерос, Морено, Бака
Контузен: Ибора
Под въпрос: Чуквуезе
Наказани: няма

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Байи, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Фред, Рашфорд, Бруно Фернандеш, Погба, Кавани
Контузени: Марсиал, Джоунс
Под въпрос: Магуайър
Наказани: няма

Баланс между двата отбора в Европа: 4 мача, 4 равенства, г.р. 0:0
Виляреал срещу английски съперници: 17 мача, 5 победи, 7 равенства, 5 загуби, г.р. 11:16
Манчестър Юнайтед срещу испански съперници: 61 мача, 16 победи, 23 равенства, 22 загуби, г.р. 73:80