Сър Алекс Фъргюсън ще се изправи за 39-и път срещу колегата си от Арсенал Арсен Венгер. Двамата са си разменили по 14 победи, а 10 двубоя са завършили наравно.

“Няма съмнение, че сблъсъкът тази вечер ще определи само един финалист, няма място за двама. Странно е, че нито един отбор не е успявал да защити трофея си в Шампионската лига, това е предизвикателство за нас”, каза Сър Алекс пред “Сън”. Манчестър Юнайтед води след първия полуфинал с минималното 1:0, а тази вечер реваншът е на “Емирейтс” в Лондон.

“Имаме предимство след първия мач и сме на един гол от Рим, това ни стимулира допълнително. Когато правих първите си стъпки в мениджърската кариера, мечтаех да стигна финал в Шампионската лига. През годините надиграхме отбори като Барселона, Реал (Мадрид), Байерн (Мюнхен), Интер, Милан, Ювентус и пак си мисля, че Манчестър Юнайтед не е спечелил достатъчно пъти трофея в този турнир”, допълва още шотландецът.

“Не сме като Реал (Мадридч), Милан, Ливърпул, Байерн и Аякс, които са печелили купата повече пъти от нас и съжаляваме за това. Но в много от случаите нямахме късмет, в други – самите ние разочаровахме. Този сезон имаме възможност да завоюваме четвърти трофей, надявам се да не пропуснем шанса”, заяви още Сър Алекс.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед изненада всички, като каза и много добри думи по адрес на колегата си Арсен Венгер, с когото са в словесна война от повече от десетилетие. “Аз мога само да се възхищавам на Арсен за философията му, която никога не промени през годините. Неговият отбор винаги искаше да играе футбол, той вярваше на младите футболисти. Изпитвам респект към него, той успя да привлече нужните и свежи играчи по време на сезона, които му се отблагодариха. Ще бъде фантастичен мач, два добри отбора и само един финалист”, завърши мениджърът на “червените дяволи”./БЛИЦ