Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се изказа в подкрепа на българския национал Димитър Бербатов заради критиките към него и изказа задоволство от представянето на нападателя, въпреки пропуснатата дузпа.

“Той влезе като резерва и всъщност се справи много добре. Разочарован е пропусната дузпа и получи критики за това. Когато платиш 30 милиона паунда за играч, всеки си мисли, че той трябва да може да вкара дузпа. Това не е така, всеки може да изпусне дузпа”, заяви шотландецът.
 
“Имал съм много мачове, които са се решавали с дузпи. Всеки може да загуби такъв мач. Първата ми голяма победа след дузпи бе финалът на Шампионската лига през миналата година в Москва. Тук не става въпрос за обреченост на някой отбор или за умението на някой играч, или за моите способности”, допълни Сър Алекс.
 
Мениджърът на Манчестър Юнайтед обяви, че Бербатов все още се чувства разочарован за пропусната дузпа и загубата в полуфинала за ФА Къп от Евертън: “Димитър е разочарован. Така е с всичките ми играчи. Губиш на полуфинал, трудно е. Трудно е да го приемеш. Аз обаче не считам, че това е поредното доказателство, че сезонът на Бербатов е провал.”
 
Българинът има 12 гола в 33 мача за “червените дяволи”, но неговият муден стил сравнен с играта на Уейн Рууни и Карлос Тевес изглежда не задоволява феновете. Бербатов сам обяви, че се чувства като предател на собствения си отбор.
 
“През цялото време следях движението на вратаря, но в последния момент той уцели посоката на изпълнението ми и хвана дузпата. Винаги е трудно, когато губиш, особено когато пропуснеш дузпа и предадеш тима си, заяви Бербо след мача в неделя. – Разбира се, тази загуба ни боли, но всичко вече е минало. Ще се концентрираме върху Висшата лига и Шампионската лита. Продължаваме напред.”/БЛИЦ