Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън потвърди, че нападателят Уейн Рууни действително е отправил молба към клуба за трансфер през летния прозорец. Според английските медии именно това е причината английският национал да не попадне в групата на „червените дяволи” за домакинската победа над Суонзи (2:1), след което получиха шампионската си титла.

„Не мисля, че Уейн Рууни имаше желание да играе днес, защото преди мача подад молба за трансфер. Според мен той смята, че му нужно време, за да премисли ситуацията. Аз също съм на такова мнение, но няма да го пуснем просто така“, заяви сър Алекс.

„Според мен той е малко ядосан. Уейн се чувства пренебрегнат през последните няколко седмици, след като на няколко пъти бе заменян. Отхвърлихме молбата за трансфер - сега той трябва да се прибере и да помисли добре за бъдещето си“, добави 71-годишният шотландец.

Слуховете пращат Уейн Рууни в Байерн, Челси и ПСЖ. Това е вторият случай в кариерата на нападателя, в който той е близо до напускане на Манчестър Юнайтед. Преди две години той също искаше да напусне по време на преговорите за нов договор.