Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че отборът трябва да вкара гол на Байерн (Мюнхен), ако иска да продължи на полуфиналите. Първият 1/4-финал е тази вечер на “Алианц Арена” от 21:45 часа българско време.

"Да вкараш на чужд терен е огромно предимство. Трябва да се опитаме да го направим. Когато бях тук с Абърдийн пред 1983 година, завършихме 0:0 и всички бяха доволни, с изключение на мен. Аз просто предчувствах опасността. Въпреки че успяхме да продължим напред, Байерн вкара два гола на наш терен (б.р. - 1/4-финалът реванш завършва 3:2 за Абърдийн, а тимът печели КНК, като побеждава Реал (Мадрид) с 2:1). Така че ще е много важно да вкараме на "Алианц Арена". Нашият рекорд от 16 мача без загуба в европейските ни гостувания е фантастичен. Това е индикация за зрелостта на отбора и знанието на играчите как се играе в Европа", каза сър Алекс.

"Не съм гледал всичките мачове на Байерн през този сезон, но в последните два дни изгледах доста видеозаписи. Те имаха един-два неблагоприятни резултата напоследък, но това не ги прав лош отбор. Тяхната мотивация ще е много голяма. Изобщо не си мислим, че ще бъде лесно, защото няма да бъде", завърши шотландецът./БЛИЦ