Статистиката обикновено не е показател за моментната форма и за силата на един отбор, но цифрите са в полза на Манчестър Юнайтед преди утрешния мач с Байерн в Шампионската лига.

Двата гранда се изправят един срещу друг на “Алианц Арена” в първи четвъртфинал на Шампионската лига. Сър Алекс Фъргюсън има достатъчно опит и знае как да мотивира играчите си, но може да използва и статистиката в своя полза.

ЦИФРИТЕ В ПОДКРЕПА НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД
1999 – Годината, в която гол на Оле Гунар Солскяер в добавеното време донесе на Юнайтед не само титлата от Шампионската лига, но и безпрецедентния требъл.
93 – Минутата, в която норвежецът продължи удара с глава на Теди Шерингам и хвърли в екстаз феновете на “червените дяволи”
17 – Попаденията, които Уейн Рууни отбеляза в последните си 13 мача във всички турнири. Дори легендарният Франц Бекенбауер предупреди за опасността, която представлява английският национал.
16 – Броят на мачовете, в които няма загуба при гостуванията си в Шампионската лига. Тази серия започна с успеха с 1:0 над Спортинг (Лисабон) през 2007 г.
7 – Броят на участието на Манчестър Юнайтед в елиминационата фаза на Шампионската лига, след като за последно бе елиминиран от турнира, играейки първо като гост. Последният тим сторил това бе Порто през сезон 2003/04.
2 – Средният брой попадения, които Манчестър Юнайтед е отбелязал в четирите си гостувания в Шампионската лига през този сезон.

НЯКОИ ЦИФРИ, КОИТО СА В ПОДКРЕПА НА БАЙЕРН
4 – Броят на случаите, в които Байерн е спечелил КЕШ/ШЛ. Манчестър Юнайтед има три титли.
1 – Броят на загубите, които Байерн е допуснал в седемте си мача с Манчестър Юнайтед в Европа.
0,75 – Средният брой на головете, които Байерн допусна във вратата си в домакинските си мачове в Шампионската лига през този сезон.
28,6 – Средната възраст на предполагаемия стартов състав на Манчестър Юнайтед.
26,9 – Средната възраст на предполагаемия стартов състав на Байерн.