Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, оттеглил се от поста си в края на миналия сезон, е на мнение, че само „червените дяволи” са способни да наваксат пасив от 8 точки в момента и да станат шампиони в края на сезона.

"В доста сезони сме записвали лошо начало. Ние сме единственият клуб в тази лига, който може да спечели титлата след такова изоставане. Това е заради историята ни", убеден е 71-годишният шотландец.

Той коментира и излязлата му преди седмица автобиография, предизвикала голям отзвук в света на футбола. „Написах тази книга за феновете, за да разберат защо трябваше да взема определени решения. Не беше заради медиите. Това е книга, която трябва да помогне на хората да проумеят колко трудно е да работиш в Манчестър Юнайтед”, каза още Фъргюсън.

„За 27 години в този клуб имах само около шест пъти проблеми с отделни играчи. Това е удивително. Разбира се, трябва да взимаш решения в полза на клуба и поради тази причина можеш да станеш непопулярен сред играчите, както видяхте от реакциите през изминалата седмица. Но това е част от работата - да поддържаш стандартите в клуба, да пазиш дисциплината и да си сигурен, че футболистите те уважават като мениджър", завърши сър Алекс.