Италианският национал Марио Балотели бе сравнен с произведение на изкуството. Стори го личният му агент Мино Райола. Мениджърът коментира попадането на клиента си в списъка на най-влиятелните хора на планетата, публикуван от списание Time. Когато разбрал за признанието, Супер Марио се разплакал от радост.

През миналия ноември нападателят на Милан грейна на корицата на изданието и говори за расизма в спорта, жаждата да играе футбол и мечтата му да се срещне с американския президент Барак Обама. В материала си списанието го определи като "зрял, интелигентен и привлекателен човек, белязан от проблемно детство".

"Изобщо не съм учуден от признание към Марио- Отдавна открих това, което много други хора и досега не са видяли в него. балотели влияе и на жените, и на мъжете, а дори и на децата. Той може да промени отношението на италианците към расизма. Той е напълно нормален млад човек, но се е научил да поема отговорност още от 16-годишна възраст, заяви Райола. Милан заслужено плати толкова пари за него. Тази инвестиция обаче бързо ще се отплати с лихвите. Скоро Балотели ще стане безценен, също като най-великите произведения на изкуството."