Луис Суарес продължава да е основна тема в световния футбол. След ухапването на Киелини, последвалото наказание от ФИФА и посрещането като герой в родината му Уругвай, в Испания и по-специално Каталуня също отделят достатъчно внимание. Както е известно, Барселона проявява сериозен интерес към голмайстора на Ливърпул.

Водещият материал на испанския вестник AS е посветен именно на евентуален трансфер на Суарес в Барселона. На първа страница ежедневникът съобщава за наказанието на нападателя и припомня една история отпреди 20 години, свързана с Христо Стоичков. На 5 декември 1990 година, няколко месеца, след като е преминал в Барселона, Камата настъпва съдията Урисар Аспитарте по време на първия мач за Суперкупата срещу Реал (Мадрид). Постъпката на българина е продиктувана от грубо влизане на Чендо в краката му, подминаване на ситуацията от съдията и гневна реакция на Йохан Кройф. Стоичков е наказан за шест месеца, впоследствие санкцията е намалена на два месеца извън футбола.

"АС" прави аналогия с Луис Суарес, като пише: "Той ще бъде новият Стоичков в Испания". Ежедневникът добавя, че ръководството и Луис Енрике са непреклонни и искат на всяка цена Суарес дори и да трябва да чакат до октомври./БЛИЦ