Бяхме фрапирани, хората на стадиона искаха да защитят Сърбия от провокацията. Това заяви сръбски журналист, когото БЛИЦ потърси относно снощната квалификация между "плавите" и Албания. Както е известно, мачът бе прекратен в 41-ата минута заради избухналия скандал - радиоуправляем квадрокоптер се появи над терена, развявайки знамето на Албания.

Ненавистта между сърби и албанци има дълбоки исторически корени, а омразата стана още по-голяма, след като Косово през 2008 година обяви независимост. 

Според всички на стадиона в Белград братът на премиера на страната Еди Рама - Орфи, е управлявал безпилотното устройство. Заради него се стигна до сериозно напрежение на игрището и по трибуните. Сръбски фенове биха, а и ядоха бой от футболисти на гостите. Играчите бяха нападнати от запалянковци и на влизане в тунела. Полицията едва удържа озверелите фенове.

"Това не е нормално. Никой не очакваше такава провокация. Всички на стадиона останахме силно шокирани от това, което виждахме. Реакцията на хората - футболистите и запалянковците, може да се счита за оправдана, защото те изпитаха дълг към родината си и трябваше да защитят Сърбия", коментира колегата пред БЛИЦ.

"Единствените представители на Албания бяха хората от делегацията им. Но всичко това е организирано предварително. Не може изведнъж подобно нещо да се появи над терена. Нужно е време за подготовка. Полицията вече задържа и освободи брата на албанския премиер Еди Рама – Орфи. Той е основен заподозрян, има и американски паспорт. Вероятно тази провокация е продиктувана от факта, че бе решено да няма техни фенове на стадиона от съображения за сигурност", продължи журналистът, който пожела името му да не се споменава.

"Всичко е описано от делегата на УЕФА. Очакваме решението за случилото се. В момента никой не си позволява да прогнозира каквото и да е. Трябва да изчакаме."/БЛИЦ