Астана с треньор Станимир Стоилов постигна поредна победа в първенството на Казахстан. Този път тимът надви като домакин Атирау с 3:0 в мач от 21 кръг на шампионата. Лидерът Актобе има 40 точки, Астана вече е на второ място с 38, Кайрат е трети с 36, но има среща по-малко.

Кетевоама реализира хеттрик за успеха, като се разписа в 26-ата, 56-ата и добавеното време на двубоя. Атанас Курдов се завърна в тима, след като бе напуснал заради неизплатени заплати. Българинът дори бе титуляр за Астана и бе сменен от Нусербаев в 74-ата минута.

Следващият двубой на Астана е на 31 юли от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу АИК Стокхолм. До момента тимът воден от Стоилов отстрани два отбора - Пюник и Апоел Тел Авив.

"Това беше добра победа. Имахме тежко пътуване до Кипър, където играхме с Апоел Тел Авив. Затова направихме някои промени в състава. В началото допуснахме грешки в отбрана, но след това всичко бе нормално. След като резултатът стана 2:0 за нас, вече бяхме спокойни. Утре играчите ще получат почивка, а от вторник започваме подготовка за мача с АИК", каза Станимир Стоилов след мача./БЛИЦ