Ситуацията с италианския гранд Лацио става още по-сериозна. „Орлите“ от Рим са предадени на Федералния съд след проведеното разследване, което установи за укрити положителни проби за COVID-19 на играчи на тима.

Според ESPN, клубът е застрашен от сериозно наказание, като едно от най-тежкото е изваждане от състава на Серия „А“, а по-леките включват глоба или отнемане на точки.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Решение на съда с изваждане на Лацио от Калчото не бива да се изключва, тъй като италианските власти имат намерение да дадат сериозен пример и предупреждение на останалите клубове.

Освен това собственикът на клуба Клаудио Лотито и лекарите на Иво Пулчини и Фабио Рода са обвинени за нарушаване на протоколите за сигурност, въведени заради пандемията от коронавирус.

Преди дни Италианският футболен съюз (FIGC) обяви, че „орлите“ не са декларирали няколко положителни случая в отбора, включително и отказът да бъде поставен под карантина футболист, който е заразен, но без симптоми.

Въпросният играч, чието име все още се пази в тайна, след това е взел участие в мач от първенството на Серия „А“. Докато FIGC явно не счита, че Лацио е направил големи нарушения, то съдът е на противното мнение и предстои наказание за клуба.