ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Стилиян Петров разтърси футболна Европа с бенефиса се вчера на стадион „Селтик Парк“. Сърцатият българин слезе от футболната сцена, като събра легенди в прощален благотворителен двубой.

"Когато минеш 30 години започваш да се замисляш за края на кариерата, защото футболът се промени доста. Стана по-бърз и физически е доста по-трудно. Но начинът, по който трябваше да приключа, е съвсем различен и ми беше доста тежко. Друго е аз да кажа стоп и тогава нямаше да ме боли толкова много. Заболя ме от това и още ме боли. Но нямаше как да не взема това решение, защото трябваше да се боря за живота си, което е много по-важно от кариерата ми. В момента съм в ремисия, поддържаща фаза, минала е интензивната фаза, всичко върви наред. Две години след интензивната си на хапчета, което е поддържащо. Определено време ми се взима кръв, правят ми се проверки. В последно време се опитвам да тренирам, но е трудно, защото съм на висока доза стероиди“, сподели Стилиян Петров в интервю пред ТВ7.

На въпрос, помни ли първият си мач на стадион „Селтик Парк“, Стенли отговори: „Да, беше трудно, бях доста млад, трудно се адаптирах, не говорех езика, не показах това, на което бях способен. Спомням си всеки един момент, в който съм бил тук.“

"Поддържам връзка с доста мои бивши съотборници, от ЦСКА, Селтик, Астън Вила. Ще запомня купите, които съм печелил с тези отбори. Всеки иска да има нещо зад гърба си. Може би това ще остане най-ценното“, допълни още българинът.

„Още преди да се разболея помагах много на хора. Едно е да помагаш, друго е да си в такава ситуация. Осъзнах колко е важно да помогнеш на хора, да намериш правилния лек, за да не се стига до най-лошото. Затова реших да създам такава фондация, която ще помага много. Има хора, които са заинтересовани също да помагат. Изисква се много работа, внимание към това. От тук нататък повечето ми усилия ще бъдат насочени към тази фондация. Започнах работа с Астън Вила, но прецених, че още ми е рано да се връщам толкова интензивно. Още не съм готов физически и по-добре рано да приключа, отколкото късно. В момента карам треньорски лиценз в Англия, който може би ще завърша след около 4-5 години. Има доста време, но искам да започна, когато се чувствам готов и физически, и психически“, каза още Стилиян.

Бившият капитан на България коментира и 19-ата минута, в която феновете оказваха подкрепа: „Даде ми много сили, кураж, подкрепа. Когато минаваш през такива моменти най-важното е подкрепата. А аз имах такава от България, от феновете на Селтик и Вила, от цял свят. В такива ситуации доста хора се борят сами и е доста трудно. Аз съм щастливец, че зад мен бяха доста хора, които ми дават позитивна енергия. Надявам се, че скоро време ще имам възможността да се прибера в България, за да им благодаря. Имам невероятна съпруга. Може би се отрази най-много на децата ми, които ме виждаха в дадени ситуации. Може би са малко стресирани, но вече искам да им кажа, че всичко се връща по старому.“