ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Стилиян Петров слезе от футболната сцена. Над 60 хиляди души станаха на крака и го аплодираха на стадион „Селтик Парк“, където днес беше бенефисът му. Отбор на Селтик и „Стилиян Петров XI” се изправиха един срещу друг. Рекордьорът по изиграни мачове за националния отбор на България започна с екипа на избрания от него състав. В него играха още Димитър Бербатов, Мартин Петров, Мариан Христов, Радостин Кишишев и Христо Йовов. След като напусна терена през първото полувреме, Стилиян се върна няколко минути преди края, но вече с екипа на Селтик, за да доиграе двубоя. Последва емоционална раздяла с феновете, децата и съпругата му влязоха на терена за прегръдка, която прикри сълзите им.

Ето какво каза Стилиян Петров пред ТВ7 след бенефиса в Глазгоу:

-Стиляне, успя да разплачеш 60 хиляди фенове. Първите ти думи след бенефиса.
-Едно специално място, специален мач за мен, за всички фенове. Обещах преди мача, че няма да плача, но не успях да се сдържа. Плаках, но мисля, че всеки един на моето място би плакал. При такава атмосфера и такива фенове просто е невъзможно.

-Как се чувстваше отново на този стадион, бенефисът надмина ли очакванията ти?
-Разбира се, че надмина очакванията ми. Знаех, че ще бъде нещо специално, ще има трудни моменти, но чак такова нещо не бях очаквал.

-Имаше солидна подкрепа от българи, от твои бивши съотборници.
-Невероятно, имах възможността да играя с всички тях в националния отбор, прекарали сме невероятни моменти. За мен беше чест, че успяха да дойдат и ад бъдат част от този мач. Мариан бе избран за играч на мача, което е най-хубавото (смее се)

-Чувстваш ли се по-силен, дадоха ли ти сили всички приятели и фенове?
-Разбира се, подкрепата беше невероятна пред тези трудни месеци. Беше нещо специално.

-Това ли е най-щастливият миг в професионалната ти кариера?
-Да, мога да го кажа. Като футболист всеки иска да бъде почитан от феновете. Това което съм направил през всичките тези години, се показва днес. Винаги съм давал всичко от себе си. Не съм бил от най-големите таланти, но винаги съм играл със сърце и съм давал всичко. И тези хора доказаха колко са оценявали това. Най-щастливият миг след всичко, което преживях.

-Какво би казал на всички българи?
-Здраве и щастие, осъзнах това колко е важно в живота. Да оценяват и най-малкото в живота. Дано станем свидетели на още такива мачове и повече българи да участват с тях.

-От тук нататък битката продължава с пълна сила.
-Тя никога не е спирала. Засега всичко върви, както трябва и това е най-важното.

-Как се чувстваш физически?
-Не ме ли виждате (смее се). Малко натежал, изморен, с мазоли, така че...Колко трябва да сваля (обръща се към Христо Йовов, който казва: „Около петнадесетина килограма, но се разбрахме и на десет, компромисен вариант.)

stan_berba.jpg

„Една голяма чест за мен, изпитах гордост, че съм българин и познавам Стилиян Петров. Много се надявам в България всички фенове и българи да уважават спортистите, както ги уважават навсякъде по света“, каза Мариан Христов, който взе участие в бенефиса.

„Искам да благодаря на Стилиян, че ме покани на това негово шоу, на последни му мач. Усетих топлотата към Стилиян, какво мислят и чувстват хората към него. Той наистина заслужава подобна подкрепа“, добави Радостин Кишишев.

"Пожелавам му да е жив и здрав. От тук нататък започва нов живот извън спорта. Сигурен съм, че ще бъде част от спорта занапред. Всичко, което видяхме и се случи, е оценка за човека Стилиян Петров", каза Христо Йовов.

stan_nac.jpg