Бившият български национал Стилиян Петров обяви, че положителната настройка може да изиграе важна роля в борбата на Астън Вила за оцеляване на Висшата лига. Българинът, който стана асистент на Тим Шерууд при „виланите“, изрази вяра в силите на тима. В момента Астън Вила е точно над зоната на изпадащите, но според Стенли отборът може да завърши и по-напред в класирането.
 
„Играчите знаят за какво се борят. Отборът има добри футболисти, които могат да излязат от трудното положение. Сигурен съм, че ще го направят. Понякога има спадове, но трябва да се справим с тях. Очаквам следващите 10 мача. Не мисля, че се борим за живота си. Има много време до края. Ние се борим за победи“, коментира Петров пред сайта на Астън Вила.
 
„Нуждаем се от победи в мачовете си. Това ще ни даде шанс да се отдалечим от зоната на изпадащите. Точно това трябва да е целта. Играчите не трябва да се обременяват с настройката, че се борят за оцеляване във Висшата лига. Помня, че докато играех за отбора също имахме такава ситуация. Тогава се събрахме всички футболисти. Не си казахме, че имаме проблем, а си казахме, че сме достатъчно добри и трябва да спечелим мачовете си“, добавя българинът.
 
„Ако играчите от отбор не мислят по такъв начин, тогава имаме проблем. Разполагаме с добри футболисти, които имат качества и могат да се представят силно. Според мен играчите трябва да започнат да мислят, че трябва да направят добра поредица от мачове и да завършат колкото е възможно по-напред“, анализира Стилиян Петров.