Стилиян Петров отправи молба до феновете на Астън Вила, заявявайки, че е добре вече да спрат с превърналите се в традиция аплодисменти в 19-ата минута в мачовете на тима.

Инициативата стартира преди повече от година, когато бившият капитан на бирмингамци научи тежката диагноза за левкeмията. От този момент нататък феновете не пропускаха мач, в който да не засвидетелстват подкрепата си към Стенли.

„Феновете са ме питали какво мисля и искам да бъда ясен, че това бе огромен жест от тяхна страна, който значеше толкова много за мен и моето семейство в един от най-трудните периоди, през които сме преминавали“, каза Петров.

„Привържениците ми показаха толкова любов, подкрепа и уважение, които ще пазя завинаги в сърцето си. Всички обаче трябва да продължим напред, аз нямам проблем с това. Всъщност знам, че те винаги ще ме подкрепят, те са с мен и мислят за мен. Това е нещо много ценно и много затрогващо“, сподели Стан.

„Когато преминавах през най-тъмните си времена, те бяха до мен и никога не ще го забравя. Знам, че те ще подкрепят отбора през този сезон по същия начин, както подкрепиха мен. Феновете показаха колко са единни и, като клуб, очакваме с нетърпение сезонът, който се задава“, каза още българинът.

Стилиян пък е все по-близо до момента, когато отново ще обуе футболните обувки - за мача между Селтик и неговите приятели, който ще се състои на 8 септември в Глазгоу. „Много съм щастлив, че Пол Ламърт (б.р. - мениджърът на Астън Вила) ще участва в този мач. Като го гледам, той е готов да издържи всичките 90 минути. Ако тренировките вървят добре за мен, кой знае? Определено работя и влизам във форма, за да участвам в мача и вече нямам търпение. Наистина се вълнувам“, завърши Стенли.