Христо Стоичков изневери на любимия си отбор Барселона. Легендата на родния футбол поздрави топло треньора на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо преди финала за Купата на краля тази вечер. Малко изненадващо, Камата който не веднъж е демонстрирал антипатията си към Кралския клуб демонстрира отлични отношения с португалеца.

Стоичков присъства на пресконференцията на Специалния преди мача на “Местая”, като фотографите дори ги щракнаха как се прегръщат (снимката тук). Бившият нападател на Барса си поговори с Моуриньо, а според медиите в Испания, след това му е гостувал в хотела.

Двамата се познават от 1996 година, когато българинът се завърна в Барселона, а Жозе бе преводач на треньора Сър Боби Робсън.

През изминалата седмица Стоичков бе в Бразилия, където води децата от Академията си в Етрополе на Световното първенство за ученици. Възпитаниците му се представиха отлично, като спечелиха шестото място и разгромиха домакина с 5:1.

Героят от САЩ ’94 обаче не успя да се види с президента на Бразилия Дилма Русеф, която е с българско потекло. Той спешно замина за Испания за мача тази вечер, тъй като ще бъде гост коментатор на една от местните телевизии./БЛИЦ