Легендарният Христо Стоичков продължава посещението си в Ростов, където се очаква в следващите няколко дни да бъде назначен за спортен директор на клуба и да помага в развитието на юношеския футбол в региона. Камата днес посети школата на Ростов на един от изкуствените терени.

“Радвам се, че съм при вас и мога да говоря пред вас. Сега често си припомням годините, в които започнах кариерата си в България. Искам да запомните няколко неща. На първо място трябва да мислите само за футбол, но да не забравяте и за уроците в училище. Трябва да обичате клуба си. Когато играех за Барселона, бях готов да умра на терена, за да помогна на отбора да победи. Трябва да слушате треньорите си и да изпълнявате съветите им”, каза Ицо пред погледа на стотина млади футболисти, техните родители и треньори.

4.jpg

Последва демонстрация на техника на момче, родено през 1997 година. Стоичков обаче не остана по-назад и реши да зарадва децата с няколко изпълнения. Камата стреля два пъти от центъра и вкара във вратата, след което получи аплодисменти от зрителите. Стоичков дълго време коментира развитието на немските и холандски детски школи, от които излизат много таланти.

“Посещението на личност от такъв мащаб е много важно събитие за нас. Обмяната на опит ще ни бъде от голяма полза. Христо има училища в България и Барселона, ние има още много да учим от него”, коментира шефът на Ростов Сергей Горбан. След разговорите Стоичков участва в демонстративен мач между ветераните на Ростов и представители на местната управа. Двубоят завърши 6:6, а Камата се отчете с няколко попадения./БЛИЦ

5.jpg

7.jpg

8_1.jpg