Треньорът на Литекс Христо Стоичков даде пресконференция преди подновяването на първенството в “А” група. Той получи и подарък мартеница с емблемата на “оранжевите”. Камата засегна и темата за съдебното разследване в Италия във връзка с 550 000 евро, получени от бившия президент на Парма Калисто Танци за реклама на натурални сакове “Пармалат”.
 
“Събирам средства. Вие също съберете и ми помогнете. Футболистите вече дадоха, ръководството - също, защото съм много притеснен от грозящия ме затвор в Италия. Не ме интересува кой е измислил този скандал с Парма. Соковете свършиха отдавна", заяви Христо Стоичков.
 
"Спокоен съм и съм уверен, че всичко това, което тренирахме по време на подготовката, момчетата ще го покажат на терена. Те трябва да покажат хъс и воля за победа. За мен няма титуляри и резерви. Който е готов, той ще играе. Самите футболисти трябва да ме затруднят в избора кого да пусна в игра. Всеки трябва да изпълнява това, което поставяме като тактически задачи. Затова в отбора има толкова футболисти, за да има конкуренция за всеки пост”, заяви треньорът на Литекс.
 
“Предстоящият мач с Видима-Раковски няма да бъде лесен. Ще извадя от състава този футболист, който си мисли, че има лесни срещи. Във всеки двубой излизаме за победа, независимо от съперника и мястото където играем. Разчитам изключително много на младите футболисти. Доволен съм тяхното представяне. Единадесет точки разлика в първенството са много. Казах на моите футболисти да забравят това, което е било през първия полусезон. Трябва да мислим за предстоящите двубои. За мен е важно да побеждаваме през пролетта", допълни Камата.