Христо Стоичков окуражи Бербатов в писмо, публикувано от известен столичен вестник до нападателя на Манчестър Юнайтед. Както е известно, Митко изпорти дузпа при отпадането на “червените дяволи” от Евертън на полуфиналите за ФА Къп.

След тази загуба медиите на Острова се скъсаха да критикуват капитана на българския национален тим и дори намекнаха, че Юнайтед може да се раздели с него през лятото.

Ето и пълният текст на писмото, изпратено от Стоичков до Бербо:

“Митко, сега те критикуват яко, но повярвай - скоро ще те хвалят пак! Така е в големия футбол. Сега, каквото и да става, дръж горе главата и нито за миг не забравяй, че си страшно талантлив и си най-скъпият играч в “Юнайтед”.

Вестниците не трябва да ти влияят. Те са за феновете. Ако се съобразявах с тях, или трябваше да се хвърля от радост от някой покрив, или да ме намерят някъде обесен от мъка. Имаш елегантен стил, но англичаните искат и да воюваш. О*кей - влез в битка! Пусни кръв! Играй твърдо, не се плаши от картони. Покажи им, че българите сме и биткаджии. Така и по-лесно, и по-рано ще вкараш онзи гол за историята, след който сегашните критики ще бъдат дълбоко погребани. И като заговориш в съблекалнята, всички ще млъкват. Българин - лидер на велик отбор! Ще ти хареса, ще видиш.

Забрави за светските истории. Елиминирай нагаждачите, които в България доскоро те величаеха, а сега първи с големи букви пишат против теб. Завистниците са много, но пък са слаби и жалки. Смело им бий шута и напред!”

Христо Стоичков.