Голям страх обзе полицията преди реванша на Левски срещу АИК в Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 20,30 часа на стадион “Георги Аспарухов”, а от няколко дни се говори, че положението ще бъде като на война. Причината е вандалското поведение на привържениците на АИК след първия мач в Стокхолм, след който пострада босът на Левски Тодор Батков, един от масажистите и пресаташето Сашо Касабов. Феновете на Левски готвят отмъщение, което притеснява сериозно органите на реда.

“Получихме писмо от България, в което се казва, че привържениците на Левски ще търсят отмъщение. Вече проведохме няколко разговора, но не можем да спрем хората, които искат да пътуват за България. От България ни помолиха да не позволим на нашите фенове да тръгват, казват, че съществува голяма заплаха за нашето здраве”, каза пред шведския вестник “Афтонбладет” отговорникът за сигурността в АИК Хенрик Кох.

Още вчера БЛИЦ ви съобщи, че в София ще пристигнат 100 фена от най-крайната фракция на шведския тим “Черната армия”. Първите 20 привърженици ще слязат от самолета още днес по обяд, когато пристига и отборът./БЛИЦ