Феновете на Астана за пореден път демонстрираха любовта си към Станимир Стоилов, който им донесе безброй радостни мигове при успешния си престой в клуба. В днешното домакинство на Жетису, спечелено с 1:0, в мач от първенството на Казахстан агитката на гранда разпъна специален транспарант с лика на Мъри и надпис "Шеф" (б.р. - така феновете на Астана се обръщат към уважавания от тях българин). 

Така местните запалянковци за пореден път демонстрираха обичта си към Стоилов, с когото Астана пожъна големи успехи. Мъри изведе тима до четири шампионски титли, класира го в групите на Шампионската лига през сезон 2015/16, след което и в групите на Лига Европа (сезон 2017/2018). 

След фурора Стоилов застана начело на националния отбор на Казахстан (в началото на 2018 г.), който води до януари 2019 г., а сега е без отбор.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Припомняме, че след раздялата на Астана с Мъри, феновете на клуба неколкократно са подканвали ръководството на клуба да го върне на работа, изтъквайки, че той постигна исторически успехи начело на отбора и никой друг треньор не е в състояние да повтори постиженията му. 

В момента начело на Астана е легендата на Спартак (Москва) Андрей Тихонов. Тимът оглавява класирането в Казахстан с 29 точки след 11-ия кръг (9 победи и 2 равенства).

Попадението за успеха над Жетису: