Английският национал Деклан Райс е вдигнал страшен скандал след загубата на Уест Хям с 0:1 като гост на Айнтрахт (Франкфурт) в полуфинален реванш от Лига Европа.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

23-годишният халф на „чуковете“ е нападнал словесно с обидни думи съдията Хесус Хил. Както е известно, защитникът на Уест Хям Аарън Кресуел беше изгонен още в 19-ата минута на мача, а в течение на срещата и мениджърът на английския тим Дейвид Мойс беше отстранен.

Сега обаче се появиха кадри от тунела на стадиона във Франкфурт, където може да се чуят думите на Деклан Райс към съдията.

„Рефер! Рефер! Как може да си толкова слаб? Цяла вечер беше много слаб. Как е възможно това? Честно! Сигурно са ти платили. Ш**ана корупция“, крещи Райс към Хесус Хил.

Заради поведението и думите си, халфът на Уест Хям може да бъде наказан от УЕФА с лишаване от състезателни права за три мача от евротурнирите.

Уест Хям излезе със специална декларация, че е запознат със случая и няма да коментира преди да научи как е описан инцидентът в доклада на съдията. В същото време „чуковете“ поискаха УЕФА да разследва как телевизия „Фокс“ е заснела случващото се в тунела, въпреки че няма права да снима в тази част на стадиона.