Германският гранд Байерн (Мюнхен) взе крайно решение за една от звездите си Джошуа Кимих, който ще бъде глобен с 800 хиляди евро (половин месечно възнаграждение). Футболистът отказа да се ваксинира заедно с колегите си, а сега ще пропусне втора седмица заради заболяване от коронавирус.

Този път липсата му е заради контакт със заразен от COVID-19, a от клуба са решили просто да не му плащат за периода, в който не идва на работа.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич определи ваксинацията като единствения начин за справяне с коронавируса и заяви, че клубът ще действа по същия начин с всеки друг служител, който се разболее след отказ да се ваксинира.

В подобно положение към момента са Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Майкъл Куисанс, които трябва да внимават за контактите си по време на пандемията.

Припомняме, че от ноември в областта Бавария влезе сила разпоредба, която позволява на работодатели да не плащат на неваксинирани служители, ако работниците са отказали да се ваксинират.